Through the motions

Marcellas Paintings - Marcella Iedema - Amstelveen

Over boosheid en kwetsbaarheid

Boosheid is een emotie die ik goed ken. Ik wilde deze emotie graag tot uitdrukking brengen in een doek. En terwijl ik bezig was met schilderen voelde ik hoe heftig deze emotie kan zijn. Tegelijkertijd ervoer ik dat het nooit alleen maar donkerte is. Onder de boosheid zit eigenlijk altijd teleurstelling, schrik om iets te verliezen, een oude pijn, schuldgevoel of verdriet. En daaronder……. onschuld. Ik kon bijna niet anders dan ook licht in het doek brengen. En ik werd me ervan bewust dat het verdriet dat schuil gaat achter de boosheid enorm kwetsbaar voelt. Ik heb deze kwetsbaarheid weergegeven door met m’n nagel in de nog natte verf te krassen waardoor de dunne tere lijn ontstond die een groot contrast vormt met de heftige expressie van de kleuren rood en zwart.

De kern van onze boosheid is volgens mij altijd een diep verlangen naar liefde en licht.

Terug naar galerie :  All | Acryl | Abstract