White Spirit

Marcellas Paintings - Marcella Iedema - Amstelveen

Het ontstaan

White Spirit is het eerste abstracte doek dat ik heb gemaakt. Of beter gezegd, dat is ontstaan. Want het was niet mijn intentie dit doek te maken.

Wat ik wel wilde was een trap naar de hemel schilderen. Na een middag geworsteld te hebben met tekenen en weer uitvegen en weer opnieuw proberen gaf ik het op. Ik voelde me teleurgesteld en ongeduldig. Uit frustratie pakte ik een plastic zak, doopte deze in de witte verf en begon met grote krachtige halen over de tekening heen te vegen. Ik had er genoeg van! zette het doek in de hoek en keek er die dag niet verder meer naar om.

De volgende ochtend toen ik de kamer in kwam werd mijn blik als eerste gevangen door dit schilderij. Ik werd geraakt door wat ik zag. Ik zag een verschijning van licht die van de trap uit de hemel leek afgedaald. Ik voelde me blij en enthousiast. Ineens was duidelijk voor me dat ik abstract wilde werken, mijn diepe gevoel en impulsen volgen. Vanaf dat moment ben ik de beweging die ik in me voelde gaan neerzetten op het doek.

Terug naar galerie :  All | Acryl | Abstract